ISOLATIV

- Tankar och känslor på resan ur ett liv kantat av psykisk ohälsa

Pluggkväll och tankar

Psykisk (o)hälsa, Tankar, Vardag Permalink0
 
Såhär roligt har jag haft det ikväll. Pluggar för fulla muggar! Tidigare under kvällen kände jag mig så galet stressad över att jag inte påbörjat min uppgift ordentligt ännu som jag hade velat. Jag kände att jag inte kommer orka och klara av att gå klart hela utbildningen, men att jag inte kunde berätta för någon att jag kände så eftersom alla är så glada att jag börjat plugga. Men det allra värsta vore det totala misslyckandet jag själv skulle känna att det är att inte orka. Ångesten pumpade och jag ville bara häva i mig en massa piller och lägga mig på en parkbänk och dö, Istället tog jag en Stesolid och åt middag. Med lite coachning av pappa kom jag sedan igång med uppgiften och nu känns det mycket bättre. Tänk att man kan vända på det mesta! 
 
Trots att jag haft ganska mycket ångest idag har jag haft ett bra flow på dagen, vilket känns väldigt skönt. Jag kom upp före 08.30 och var på gymmet efter frukost. På eftermiddagen hade jag lektion, och jag lyckades vara aktiv hela tiden trots att jag var trött och ofokuserad. När jag kom hem hade jag min lilla dipp, men nu sitter jag med en kopp te och ska skriva lite till på uppgiften innan jag avslutar för dagen.
 
Jag är stolt över mig själv för att jag har gjort en stor förändring i mitt beteende. Förut lät jag ångesten styra vad jag gjorde och inte gjorde. Så många gånger som jag har stannat hemma från skola, praktik, möten, samtal, träningt, etc för att jag tyckt att det varit jobbigt eller bara mått allmänt dåligt. Nu försöker jag verkligen att göra det jag har planerat att göra trots att jag har ångest. Jag gör det med ångest. För det går faktiskt. Och jag kan inte låta ångesten styra mitt liv mer nu. Då kommer jag aldrig nå dit jag vill. 
 
 
 
Till top