ISOLATIV

- Tankar och känslor på resan ur ett liv kantat av psykisk ohälsa

Tristessen tar kål på mig

Psykisk (o)hälsa, Tankar, Vardag Permalink0

Fredagsmiddag när pappa och jag är ensamma hemma blev sushi och vin. Jag klagar inte.

I övrigt har jag fortsatt må riktigt kasst. Men jag har insett att det grundar sig i tristess. Att jag inte har något att göra om dagarna. Det är fruktansvärt stressande. Men förhoppningsvis kommer något igång snart. Jag har skickat in läkarintyg på att det är bra för mig att komma ut i arbetsträning. När det kommer till FK ska min handläggare boka tid med arbetsförmedlingen. Men hen är så värdelös att jag inte litar på att något kommer hända inom rimlig framtid.

Imorgon ska vi masta av båten, upptagning på onsdag. Trist :(

17 september - jobbiga dagar

Permalink1
 Jag har inte mått bra senaste dagarna. Inte alls faktiskt. Ångesten har varit brutal och jag har varit oerhört stressad mentalt. Dessutom har jag börjat vakna några gånger varje natt pga obehagliga drömmar. Nu under kvällen har jag haft sån kraftig panikångest att jag spytt och bara legat och skakat på badrumsgolvet. Jag kan fortfarande inte gråta, vilket är enormt frustrerande. Nu känner jag mig fruktansvärt ledsen, matt och trött. Kommer garanterat gå och lägga mig tidigt ikväll. Jag orkar inte vara vaken. Egentligen vill jag inte sova heller med tanke på de drömmar jag haft. 
 
Första frågan jag ställer till mig själv i det här läget är "varför blir det såhär?" Det första jag kommer på är mens. Men jag brukar inte reagera såhär starkt på det. Så antagligen är det en kombination av mens, att jag är understimulerad i vardagen och att jag inte har några som helst rutiner vad gäller mat och sömn. Jag äter för lite och sover för mycket. Dessutom har jag tvingats gå ner i dos på min ADHD-medicin pga att den inte fanns på apoteket och kommer först på måndag. 
 
Andra frågan jag ställer till mig själv är "vad kan jag göra för att må bättre?" Den frågan är lite svårare att svara på. Men jag försöker vara snäll mot mig själv och göra sådant jag mår bra av. Motion har det inte blivit så mycket av den här veckan. Så imorgon ska jag försöka ta mig ut på en promenad. Ingen rask sådan, och inte heller nödvändigtvis en lång. Men jag måste komma ut. Bristen på socialt umgänge spelar nog också in. Jag är ensam hemma sedan i torsdags tills på måndag. Det enda jag har gjort är att sitta hemma och må dåligt. Ingen bra taktik. På måndag ska jag iallafall träffa både T från boendestöd och efter det en kompis på Gränby C. Det ska bli skönt. Jag längtar tills dess. 
 
Vad kan jag göra för att få ett bra avslut på dagen trots allt detta? Jag vet inte riktigt. Men jag tänker mig att jag ska ta en lång, varm dusch. Raka benen, smörja in mig med någon body lotion som luktar gott och sedan hoppa i pyjamasen och läsa lite innan jag somnar. Det får bli en tidig kväll. Jag behöver nog sova efter all ångest jag haft idag. 
 
 
 

Onsdag sjunde september

Permalink0
 
Hej! Igår blev jag utskriven. Jag kände mest att jag inte pallade vara kvar, och hade nog ändå blivit utskriven idag annars. Det blev en bra kväll. Brynäs träningsmatch mot Djurgården gick på tv, jag hade cola och jag hade popcorb. Vinst på straffar blev resultatet. Nervigt, men bra match för att vara på försäsongen!
 
Idag mår jag sådär. Har ganska mycket ångest som sätter sig fysiskt och gör mig stressad. Jag mår illa, hjärtat bankar och det kryper i bröstet. Men jag har tagit Iktorivil, så det blir nog bättre om en stund. Har även duschat, tvättat håret och rakat benen. Skönt och välbehövligt! Och så har jag lagt i en maskin tvätt. Nu ska jag städa lite. Tjingeling!
 
Ps. Imorgon har jag varit rökfri en månad. Heja mig!
Till top